Upravitelj računa

Izvor: Tribalwars Wiki HR
Jump to navigation

Upravitelj računa je plaćen dodatak premium računu kreiran da vam pomogne u upravljanju vašim selima kada vaši računi postanu veliki. Kao takav, omogućen je tek nakon što posjedujete 20 sela.

Možete ga aktivirati koristeći premium bodove, kako biste to učinili kliknite na "Premium" izbornik unutar igre i idite na "Upravitelj računa".

Pregled

Pregled upravitelja računa pruža vam informacije o statusu vašeg upravitelja računa i čime se trenutno bavi. Svaka kartica sadrži informacije o različitim dijelovima vašeg upravitelja računa, a možete ih i povlačiti kako bi dobili redosljed koji vam odgovara.

Spanner icon.png

Klikanjem ikonice alata koja se pojavljuje u gornjem lijevom kutu jedne od tih kartica možete podesiti broj unosa vidljivih u pregledu.

Moje nedavne pljačke

Overview plunder.png

Ovaj dodatak može biti korišten uz Pomoćnika farmanja kako bi lako slali jedinice u farmanje u zadnje opljačkana sela. Prikazuje vam barbarska sela koja ste nedavno napali i opljačkali im resurse.

Za više informacija o A, B, C ikonama, molimo pogledajte Pomoćnik farmanja.

Pregled sela

Overview village.png

U panelu pregleda sela, obojene točke označavaju status vašeg upravitelja jedinica, upravitelja sela i upravitelja tržnice.

Zelena točka označava kako je upravitelj aktivan u selu. Siva točka označava da upravitelj nema nikakvih zadataka. Žuta točka označava da je selom upravljano, no da je upravitelj trenutno pauziran.

Klikom na zelenu ili žutu točku možete pauzirati / restartati upravitelja za selo, a klikom na sivu točku preusmjereni ste određenog upravitelja za to selo.

Predlošci za gradnju

Overview template.png

Predlošci za gradnju daju vam pregled svih predložaka vašeg upravitelja sela.

Možete vidjeti broj sela dodijeljenih određenom predlošku, koliko mnogo od tih sela je pauzirano i broj građeviskih nadogradnji koje su već u redu za gradnju.

Upozorenja i preporuke


Overview warning.png

Ako je vaša farma ili skladište skoro puno, biti ćete upozoreni na to u tom okviru.

Obavijesti

Na ekranu s obavijestima, možete postaviti upravitelja računa da vam šalje e-mail kad imate nove dolazeće napade. Kako bi aktivirali tu opciju, označite polje koje vam govori "aktiviraj obavijesti o napadima". To će vam omogućiti da prilagodite što sve želite pratiti.

Attack notifications.png

Obavijesti su grupirane u dva dijela.

Koliko često želite primati obavijesti?

Prvi dio forme upravlja uvjetima pod kojim želite primati e-mail obavijesti za napade.

Nakon svakog prvog novog napada Biti ćete obaviješteni kada se broj dolazećih napada od 0 digne na 1.
Nakon svakih (XX) novih nadolazećih napada Primiti ćete obavijest svaki put kad taj broj (XX) napada bude pristizao na vaša sela.
Obavijesti me svakih (XX) sati Primati ćete samo obavijesti svakih (XX) sati.
Obavijesti me samo ako nisam ulogiran Ukoliko je označeno, primati ćete obavijesti samo ako trenutno niste ulogirani, ili vam je račun neaktivan.

Kako napadi trebaju biti grupirani

Ovaj dio forme upravlja onime što želite vidjeti u vašim obavijestima o napadu.

Ne grupiraj napade napadi će biti prikazani po redu, bez grupiranja
Grupiraj napade po napadaču Napadi će biti prikazani prema imenu napadača.
Grupiraj napade po ciljanom selu napada Napadi će biti grupirani prema selu na koje dolaze
Prikazuj samo (XX) napada po grupi Obavijest će uključivati samo određen broj (XX) napada iz svake grupe.

Upravitelj sela

Upravitelj sela može biti korišten kako bi automatizirali gradnju građevina u vašem selu.

Upravljanje predlošcima

Možete prilagoditi razine gradnje i redosljed po kojem građevine trebaju biti građene korištenjem sistema predložaka. Kako bi upravljali vašim predlošcima kliknite na "Upravljaj predlošcima".

Sistemski predlošci

Igra pruža tri osnovna startna predloška, oni se ne mogu editirati ili obrisati. Sistemski predlošci su:

-Resursi- Generalno dobro izgrađeno selo s naglaskom na čim bržu izgradnju građevina za sirovine na razinu 30

-Obrambeni- Za sela koja proizvode obrambene jedinice

-Napadački- Za sela koja proizvode napadačke jedinice

Kreiranje vlastitog Predloška

Vlastiti predložak možete kreirati u slučaju da vam tri gore spomenuta predloška nisu dovoljna. Kako bi napravili vlastiti predložak, ispunite naziv predloška pod "Napravi predložak" odjeljkom i odaberite da ga izgradite iz početka ili da naslijedi (kopira) pravila iz nekog već postojećeg predloška koji želite nadograditi.

Am vm ct.png

Pregled, preimenovanje i brisanje predložaka

Ispod "Kreiraj predložak" odjeljka možete pronaći listu vaših postojećih predložaka. Razine građevina prikazane u tablici su ciljane razine izgradnje vašeg upravitelja sela - on građevine gradi do te razine. Možete kliknuti na ikonu kako bi preimenovali predložak ili na ikonu kako bi ga obrisali. Primjetite kako sistemski predlošci ne mogu biti preimenovani ili obrisani.

500px-Am vm tl.png

Kako bi uredili redoslijed predložaka, kliknite na njegovo ime.

Uređivanje predložaka

Am vm bq123.png

Kao što smo vidjeli na prošloj stranici odjeljak "Pregled" će prikazati ciljanu razinu za svaku građevinu.

Ispod toga, "Red za gradnju" prikazuje točan redosljed kojim će se građevine nadograđivati. Stavke u redu za gradnju prikazuju koje se građevine trebaju nadograditi, koliko razina će biti nadograđene i koja će biti razina te građevine NAKON što bude nadograđena.

Nadogradnje možete obrisati iz reda za gradnju klikom na ikonu. Ako želite promijeniti redosljed možete kliknuti i povlačiti ikonu.

VAŽNO: Za razliku od ostalih dijelova igre vaše obrisane / stavke promjenjenog redosljeda nisu odmah snimljene; morate kliknuti na "Spremi" kako bi se promjene prihvatile. Isto je potrebno kod dodavanja novih stavki u red gradnje.

Također, imate opciju koja omogućuje upravitelju sela rušenje bilo koje građevine koje su više nego što to želite zadati kroz vaš predložak. Upravitelj sela će to napraviti samo ako je vaše seosko sjedište barem na razini 15 i vaše selo ima odanost od 100%.

Kako bi dodali novu građevinu u redosljed gradnje koristite "Dodaj naredbu" odjeljak na dnu stranice.

Upravitelj sela će poredati građevine u točnom poretku prikazanom na toj stranici. To znači ako zadate izgradnju 20 razina vojarne odjednom, upravitelj sela će izgraditi svih 20 razina vojarne prije prelaska na iduću građevinu. A ako npr. zadate gradnju 2 razine vojarne, tad 2 razine kovačnice i to ponovite 10 puta - upravitelj će dizati jednu pa drugu građevinu postepeno, po 2 razine.

Dodjeljivanje predložaka i upravljanje vašim selima

Predloške možete dodijeliti nekom selu i upravljati opcijama Upravitelja sela kroz "Upravljaj sela" ekran.

Dodjeljivanje ili micanje predloška nekom selu

Kako biste dodali predložak jednom ili više sela prvo ih morate odabrati tako da označite u check-boxu s lijeve strane naziva sela.

Tada, provjerite da li je "Koristi predložak" odabrano u "Akcija" padajućem izborniku, odaberite željeni predložak i kliknite "potvrdi".

Možete provjeriti da je predložak dodijeljen pravilno tako da provjerite "status" kolumnu kod sela u pitanju. Trebala bi pokazivati "aktivno".

Kako bi uklonili predložak s nekog sela možete slijediti isti postupak kao i kod dodavanja, samo označite "ukloni" kod padajućeg izbornika.

600px-Am vm vm.png

Drugi način za dodjeljivanje predloška je da odete u seosko sjedište, kliknete na "upravitelj sela" tab i odaberete predložak koji želite koristiti kod padajućeg izbornika.

Pauziranje i nastavljanje upravitelja računa

Ako želite čuvati svoje sirovine u selu, možete pauzirati upravitelja sela bez da uklanjate predložak.

To možete napraviti i na sličan način kao i s dodavanjem predloška kroz seosko sjedište - odaberite samo "pauziraj" ili "nastavi" iz padajućeg izbornika.

Možete i direktno kliknuti "Pauziraj" ili "Nastavi" u kolumni sa statusom sela.

Opće bilješke

Upravitelj sela će periodično provjeravati vaš redosljed gradnje i dodavati nove nadogradnje kad će to biti moguće. Ponekad može potrajati nekoliko minuta kako bi manager počeo redati građevine nakon što ste dodali predložak.

Upravitelj ne može zaobilaziti preduvjete za gradnju (resurse, populaciju itd).


Ako seosko skladište nije dovoljno veliko da primi dovoljno resursa potrebnih za iduću nadogradnju građevine u redu gradnje, upravitelj sela će pokušati izgraditi iduću razinu skladišta.

Isto tako, i ako je farma premala, pokušati će nadograditi farmu.

Upravitelj sela vam omogućuje procesiranje i do 50 naloga za gradnju automatski u svakom selu, nakon čega se pauzira i morate ga ponovno aktivirati.

Upravitelj jedinica

Upravitelj jedinica omogućuje vam automatizaciju novačenja jedinica, na način da zadajte koliko jedinica želite unovačiti u određenom selu. Kad su potrebne sirovine dostupne, upravitelj jedinica će automatski novačiti jedinice.

Za svako selo možete direktno zadati broj jedinica koje želite da unovači, ili možete kreirati i spremati predloške za ponovljena korištenja te ih primjeniti na razna sela.

Korištenje upravitelja jedinica za novačenje

500px-Troop manager.png

u "Upravljajte selima" panelu na vrhu upravitelja jedinica, unesite broj jedinica koje želite unovačiti u pojedinom selu. Također, možete podesiti buffer ako želite, kako bi sačuvali određenu količinu populacije od novačenja. Kad ste zadovoljni odabirom, u panelu sela ispod označite koja sela želite da krenu s novačenjem. Pritisnite "Spremi" i novačenje će početi.

Ako ste kreirali predloške možete ih primjeniti umjesto unošenja novog seta broja jedinica svaki puta. U izborniku na vrhu (u panelu "upravljaj selima") odaberite koji predložak želite koristiti. Tada u popisu sela označite na koja sela želite koristiti predložak. Kliknite "Spremi" kako bi se odabrani predložak počeo koristiti na odabranim selima.

Obično treba nekoliko minuta da se jedinice krenu novačiti ako imate dovoljno sirovina i mjesta na farmi.

Buffer

Možete odabrati rezervacije slotova na farmi, ili resursa, tako da se oni ne koriste kod novačenja. Npr. ako podesite buffer populacije na 100, tad će 100 mjesta na farmi uvijek biti slobodno i upravitelj jedinica će prestati novačiti jedinice kada vam ostane samo 100 praznih mjesta na farmi.

Kreiranje i uređivanje vlastitih predložaka

Kako bi uređivali ili kreirali nove predloške, odaberite "upravljaj predlošcima" link u vašem upravitelju jedinica. To će vam otvoriti ekran za uređivanje predložaka.

500px-Template editor2.png

Kreiranje novog predloška

Unesite vaš željeni konačni broj jedinica u polja za unos i dajte mu ime u "ime predloška" polju. Možete i postaviti buffer vrijednost kod tog predloška. Jednom kada ste završili, kliknite na "kreiraj novi predložak" kako bi spremili predložak.

Uređivanje postojećeg predloška

Kako bi uredili postojeći predložak, kliknite na zelenu "uredi" ikonu kraj imena predloška koji želite podesiti. Nakon što podesite opcije kliknite na "spremi".

Primjenjivanje predloška na sela

Jednom kad ste kreirali predložak, potrebno ga je primjeniti na selo kako bi se jedinice počele novačiti. To možete napraviti kroz glavni ekran upravitelja jedinica.

500px-Troop manager 888.png

U izborniku na vrhu (upravljaj selima) odaberite predložak koji želite koristiti iz padajućeg izbornika. Tada, u panelu sa selima, označite sela na koja će se predložak primjenjivati. Kliknite na gumb za spremanje kako bi primjenili odabrani predložak na ta sela.

Upravitelj tržnice

Upravitelj tržnice vam omogućava postavljanje automatiziranih transfera sirovina između vaših sela i predefiniranih meta.

Kreiranje nove trgovačke rute

Molimo primjetiti da kad kreirate novu trgovačku rutu ono selo u kojem ste trenutno (koje je odabrano) postaje selo iz kojeg se resursi šalju. Kako biste kreirali trgovačku rutu unesite ili koordinate ciljanog sela u "destinacija" ili koristite Favoiriti, Vlastiti ili Povijest pomoćne linkove sa strane.

Zatim unesite iznos sirovina koje želite transferirati u "sirovine" ekranu.

Napokon, možete odabrati kada se sirovine trebaju poslati. Možete odabrati bilo koje od dana u tjednu i možete specificirati u koje doba dana će se transfer dogoditi.

Sirovine će se poslati samo ako selo ima dovoljno sirovina i trgovaca.

Pregled i brisanje trgovačkih ruta

Jednom kad ste kreirali trgovačku rutu možete vidjeti njihov popis na dnu stranice. Možete vidjeti i iduće predviđeno vrijeme za slanje kako bi bili sigurni da ste unjeli ispravne dane i vremena slanja.

Trenutno nije moguće uređivati trgovačke rute.

Kako biste obrisali trgovačku rutu kliknite na "obriši" link do rute ili označite trgovačke rute kroz check-boxeve kraj njih i onda odaberite "obriši" ispod njih.

Pomoćnik farmanja

Pomoćnik farmanja vam omogućuje jednostavno slanje napada za farmanje na barbarska sela oko vas - bilo direktno s mape ili iz povijesti napada u upravitelju računa.

Možete kreirati 2 predloška kako bi konfigurirali različite kombinacije jedinica za slanje u napade. Jednostavno, ti predlošci su nazvani A i B.

Kreiranje novog predloška

Kako bi kreirali novi predložak kliknite na "novi predložak" ispod "uredi predloške" odjeljka. Novi odjeljak bi vam se trebao pojaviti na desnoj strani.

Možete predlošku dati i opis kako bi ga lakše prepoznali kasnije. Jednom kad ste unjeli željenu količinu jedinica kliknite "Spremi" kako bi sačuvali predložak.


Uređivanje ili brisanje predloška

Ako želite promjeniti opis jedinica unutar predloška, to možete tako da kliknete na opis predloška pod "uredi predloške" odjeljkom.

Ako želite obrisati predložak, kliknite na crveni križ s desne strane opisa predloška.

Korištenje Pomoćnika farmanja s karte

123Am fa map.png

Jednom kad ste posložili 1 ili 2 predloška možete ih koristiti na mapi. Primjetite da morate imati omogućen "kontekstni izbornik".

Kad kliknete na barbarsko selo imate 2 nove ikone - A i B. One odgovaraju predlošcima koje ste kreirali ranije. Kako bi poslali napad jednostavno kliknite na ikonu i jedinice će biti poslane bez potrebe za potvrdom. Primjetite da ovo radi SAMO na barbarskim selima. Nije moguće napasti drugog igrača bez da se ide na okupljalište i potvrdi napad.

Korištenje Pomoćnika farmanja iz pregleda upravitelja računa

Am fa ov33333.png

Pomoćnika farmanja možete koristiti kako bi slali jedinice prema nedavno primljenim izvještajima o napadima. To možete učiniti iz "moje zadnje pljačke" widgeta na pregledu.

On će vam prikazati vaše zadnje izvještaje gdje ste napali barbarska sela i opljačkali sirovine. Kao i na mapi, možete kliknuti na A ili B kako bi odabrali svoj predložak.

Postoji i opcija C koja ima specijalnu funkciju. Temeljeno na zadnjim izvještajima izviđača, klik na opciju C će izbaciti skočni prozor s kalkulacijom koliko jedinica trebate poslati kako bi opljačkali sve resurse iz barbarskog sela.

Opcija C je moguća samo kad ima nedavni izvještaj izviđača.