Osnove

Izvor: Tribalwars Wiki HR
Jump to navigation

Sirovine

Da gradite građevine u selu ili trenirate vojsku potrebne su vam sirovine. Sirovine dobijate automatski od vaših proizvođača (drvosječa, glinokop i rudnik željeza). Ove sirovine također dobijate i kad niste prijavljeni na račun.

Osn Resursi.jpg

Koliko sirovina se proizvodi zavisi od razine vaših rudnika. Važno je da izgradite vaše skladište kako ne bi gubili sirovine koji ne mogu stati u njega. Na gornjoj desnoj strani vašeg ekrana unutar igre piše kapacitet skladišta i broj sirovina koje trenutno posjedujete.

Početak

U početku će vam najviše trebati jedna stvar: Resursi. Drvosječa proizvodi drvo, glinokop glinu a rudnik željeza - željezo. Što više budete nadograđivali ove zgrade one će više proizvoditi. U prvih nekoliko dana je bitno da se fokusirate na proizvodnju resursa.

Trebate sačuvati vaše sirovine od pljačkaša. Oni će vas napadati i otimati ih što će vam oduzeti mnogo vremena za izgradnju. Morate učiniti nešto da se obranite. Gradite vaše skrovište što je više moguće. Što je ono veće - više sirovina možete sakriti od neprijatelja. Ovo trebate raditi pogotovo ako su igrači oko vas dosta jači. Osim toga, potrebno je izgraditi Vaš zid. Već i nekoliko razina je u početnoj fazi dovoljno za napadaču zadati velike gubitke.

Kada se pobrinete za svoje osnovne resurse možete početi sa trgovinom i treniranjem vojske. U vojarni (zahtijeva seosko sjedište razine 3) možete trenirati kopljanike. Oni nisu dobri za napad ali mogu koristiti za pljačkanje resursa od slabijih igrača.

Ako trgujete onda trebate imati tržnicu (zahtijeva seosko sjedište razine 3 i skladište razine 2). U tržnici vidite koje resurse nude drugi igrači i koliko su udaljeni. Također možete ostavljati svoje ponude. U tržnici razine 1 imate samo jednog trgovca.

Također se možete pridružiti nekom plemenu ili osnovati svoje. Pleme vas može zaštititi od neprijatelja koji vas pljačka i osigurati bolju zamjenu resursa. Možete također naći i prijatelje...

Kasni start

Ako krećete u igru na svijetu koji je aktivan neko vrijeme, trebali bi prilagoditi svoju strategiju. Naravno da je i dalje važno osigurati dobar izvor proizvodnje. Trebali biste zaštititi sebe od pljačkanja od strane vaših susjeda. Izgraditi zid, nadograditi svoje skrovište i proizvesti nekoliko obrambenih jedinica. Također, lijepa poruku Vašem napadaču može napraviti velike razlike. Nakon što ste uspjeli povećati veličinu Vašeg sela možete pokušati dobiti neke sirovine pljačkajući druge igrače. Opljačkane sirovine će Vam pomoći u bržem razvijanju vašeg sela.

Pokazati ćemo vam neke velike razlike u startu:Nemojte napraviti grešku da se koncentrirate isključivo na razvoj svog prvog plemića. Ovo se može činiti logičnim, jer nakon svega želite vladati sa nekoliko sela. No to se može pokazati kao potencijalno fatalna greška. Mnogo jači igrači koji igraju dugo vremena u ovom svijetu će pokušati osigurati mjesta u svom području na karti, kako bi se uspostavili jaku bazu sa sljedeći dio igre. Ako uložite sve svoje sirovine u zgrade i snažnu napadačku vojsku, lako će vas pobijediti! Oni imaju mogućnost preuzimanja Vašeg sela bez većih gubitaka. Nakon što su napali, obično je već prekasno.

Jedina strategija koja se može pokazati korisna je obrambena strategija. To znači treniranje mnogo mačevalaca i kopljanika. Ako istrenirate dovoljno, biti ćete skupa meta i napadači će obično potražhiti lakše mete. Moral će Vam također pomoći ako ste napadnuti od strane jačih igrača. Vrlo veliki igrači gube do 70% svoje snage zbog morala.

Ova sigurnosna faza će vas koštati vremena ali obrambene jedinice nisu beskorisne. Biti će vam od velike važnosti u budućnosti. Ako imate dobru obranu koja sadrži najmanje 1200 kopljanika i 1200 mačevaoca, možete početi sa treningom plemića i treniranjem napadačke vojske.

Vjerojatno ćete na osnovi sela koji vas okružuju moći reći, vrijedilo je...

Pregled sela

Pregled sela vam daje mnogo informacija o selu na jednoj stranici. Možete vidjeti razinu građevina, trenutnu proizvodnju sirovina, vašu vojsku i njena kretanja.

Overview.png

Možete birati između klasičnog i grafičkog pregleda sela. Ako imate premium račun, vidite i dodatne informacije, koliko dugo pojedine građevine još produciraju, koliko trgovaca se nalaze u selu i kad je skladište puno.

Promjena imena sela

Osn Naziv.jpg

Ime vašeg sela mijenjate u Seoskom sjedištu. Na donjoj lijevoj strani vidite trenutno ime sela, koje možete urediti i spremiti sa "promijeni".

Izgradnja građevina

Ako želite izgraditi neku građevinu, trebate otvoriti seosko sjedište i kliknuti na "izgradi na razinu X". Potrebna vam je određena količina drva, gline i željeza. Potrebna količina ovisi od vrste građevine te njene razine. Što je građevina veće razine, više sirovina je potrebno za njenu izgradnju na iduću razinu.

Osn Sjediste.jpg

Osn Gradi.jpg

Novačenje vojske

Vojne jedinice se novače u vojarni. Kako bi mogli izgraditi vojarnu, vaše seosko sjedište mora biti bar na trećoj razini.

Osn Vojarna.jpg

Osn Vojska.jpg