Karta

Izvor: Tribalwars Wiki HR
Jump to navigation

Osnovne informacije

Karta je vaš centar za orijentaciju. Postoje dvije karte. Prva je karta na lijevoj strani. Ona Vam pokazuje druga sela u okolini. Klikom na jedno od njih, dobiti ćete dodatne opcije, na primjer da pošaljete svoje jedinice ili "centriranje karte".

Mala karta na desnoj strani pokazuje vam veću površinu svijeta, no s manje informacija. Ako imate premium račun ona je centrirana na označeni sektor.

Kontinenti

Karta je podijeljena na 100 kontinenata, svaki 100x100 veličine. Slika ispod prikazuje kako su kontinenti poredani. Kada ste u igri kontinenti su normalno predstavljeni u formatu Kxx, gdje je xx broj kontinenta npr. K55.

Kontinenti.png

Prikaz informacija

600px-Kartaprikaz.PNG
Primjer prikaza karte sa aktivnom crkvom, političkom kartom i bonus selima

Na svjetovima gdje je aktivna crkva, klikom na Prikaži radijus religije dobijate prikaz na karti u kojem krugu djeluje vaša crkva.

Ako imate premium račun, možete omogućiti političku kartu klikom na Prikaži političku kartu. Ovaj postupak će desnu kartu obojiti u raznim bojama (prema diplomatskim statusima), kao što je prikazano u gornjem primjeru.

Aktiviranje kontekstnog izbornika je također korisno jer jednim klikom na određeno selo dobijate mali izbornik za jednostavnije obavljanje radnji kao napad, izviđanje, slanje resursa isl.